Iklan

Ngawiti Warso Enggal Munguh Wong Tani NU

8/19/2020, 23:39 WIB Last Updated 2020-08-19T16:39:36Z
masukkan script iklan disini
masukkan script iklan disini


Abdul Azis Idris Abdan

Adedasar makno tani iku mratani, sumrambah mareng sekabehane manungso, wong kutho, wong ndeso mulo poro ngulama, Kyai sarwo ngramut, supoyo senajan prehaten, rekoso, wong seng gelem tetanen tetep tentrem ngupoyo kanggo masyarakat. Katulis Syekh Abdul Hamid Kudus, ngulama Nuswantoro seng misuwur nang Tlatah Ngarob dadi Syekh nang Masjidil harom Makkah. Dongo rajah lafadl ayat Al-Qur'an kang di tulis wayah dino kapisan sasi suro, sakwise di tulis, di kumbah banyu, terus banyune di sebar kiwo tengen omah utowo sawah lan kebon, kanthi kerso Gusti Alloh ingkang akaryo jagat omah, sawah, kebon di jogo lan aman seko homo, lan kabeh perkoro seng dadi ganguan kanggo manungso. Ayat kuwi ono surat Al-A'rof ayat 96 teko 99. Do tulis dino tanggal siji suro. 

٩٦) أَفَأَمِنَ أَهۡلُ ٱلۡقُرَىٰۤ أَن یَأۡتِیَهُم بَأۡسُنَا بَیَـٰتࣰا وَهُمۡ نَاۤىِٕمُونَ (٩٧) أَوَأَمِنَ أَهۡلُ ٱلۡقُرَىٰۤ أَن یَأۡتِیَهُم بَأۡسُنَا ضُحࣰى وَهُمۡ یَلۡعَبُونَ (٩٨) أَفَأَمِنُوا۟ مَكۡرَ ٱللَّهِۚ فَلَا یَأۡمَنُ مَكۡرَ ٱللَّهِ إِلَّا ٱلۡقَوۡمُ ٱلۡخَـٰسِرُونَ (٩٩)﴾ [الأعراف ٩٦-٩٩]

Mugo mugo kanthi berkah ayat kiye kabeh lumintu kanthi kerso seng moho kuwoso Alloh SWT. Amin 

Siji Suro 1442
Komentar

Terkini